top of page
Search
  • Writer's pictureMarija Miletic

5 predloga odgovora na česta pitanja na intervjuu za posao

Sve što nosite u sebi treba da naučite kako da ispoljite na najbolji način, kako bi rezultat intervjua bio u vašu korist. Vaši dogovori treba da budu pametno sročeni ali uz to i vrlo bitno - iskreni. Jer posao je vrsta parnetskog odnosa.


1. Pitanja pomoću kojih se predstavljate


Morati poznavati sebe, sve da navedete što smo Vam pomogli da zajednički napravimo Vaš

: svoje ciljeve i poslovne potrebe, ali nemojte samo prepričavati svoj inovativni CV (https://www.instagram.com/cv_inovativna_izrada/), već se potrudite da kažete nešto zanimljivo i korisno o sebi i da konkretno predstavite svoje vrednosti. Poželjno je da to predstavljanje ne traje duže od dva minuta.


2. Šta znate o našoj kompaniji? Zašto želite da radite kod nas?


Ukoliko ste se informisali o kompaniji, znači da vam je stalo i da zaista želite u njoj da radite. Ma koliko posao obavljamo zbog novca to ne treba da bude jedini motiv za rad, niti bi trebalo da ga navodite kao takav. Uglavnom, što ste na višoj lestvici karijere, bitno je da imate jasniju viziju toga šta vas motiviše da radite i napredujete. Pogotovo ukoliko ste često menjali posao, postaviće se pitanje vaše motivacije za rad.


3. Koliko ste kvalifikovani da obavljate određeni posao?


Bitno je naglasiti da ste u situacijama koje su se rešile u vašu korist, kao i kod onih koje nisu, nešto naučili.


4. Pitanja vezana za planove i vašu budućnost


Pitanjima vezanim za vaše zadovoljstvo na poslu poslodavac želi da proveri šta vas motiviše i da li su ti motivi u skladu sa onim što kompanija nudi.


5. Pitanja vezana za novac


Bitna stvar jeste da imate odgovor na to pitanje umesto da odbijate da odgovorite ili budete nespremni. Najbolje bi bilo da se prethodno raspitate o obavezama koje vas očekuju na tom poslu, o okvirnim platama u toj oblasti rada i u tom gradu i predložite sumu u određenom rasponu, tako da ne dođete u situaciju da se potcenite ili precenite.


Pratite nas za više saveta na linku: https://www.instagram.com/cv_inovativna_izrada/



167 views0 comments

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page